Відроджуємо радіоспорт

2015-10-08

В нашому закладі розпочато роботу з відродження радіоспорту, який раніше був досить популярним у нашому місті, але останнім часом інтерес до нього почав поступово згасати. З приходом до нас на роботу справжніх майстрів, до того ж закоханих у радіоспорт, у дітей теж почав з’являтися інтерес до цього виду науково-технічної та спортивної творчості. Адже керівники гуртків Рум’янцев Володимир Миколайович та Ярошенко Євген Костянтинович на заняттях гуртків «Радіоелектронне конструювання», «Спортивна радіопеленгація» та «Оператори колективної радіостанції» вчать своїх вихованців багатьом корисним у повсякденному житті речам, як то читати і складати технічну документацію, ремонтувати радіоелектронні прилади, паяти схеми, працювати в радіоефірі, встановлювати радіозв’язки з операторами з різних країн, вивчати телеграфну азбуку Морзе, пеленгувати замасковані на місцевості радіопередавачі тощо. Діти розуміють, що подібні заняття дають корисні знання та розвивають такі вміння і навички, якими вони зможуть завжди скористатися. Радіоаматорство допомагає молоді долати відстані та кордони за короткий час, встановлювати контакти з різними країнами і навіть континентами. Адже радіоефір безмежний. Для нього досяжний навіть космічний простір. Саме завдяки радіоефіру можна встановити зв’язок з тими, хто потрапив у біду в найвіддаленіших куточках безмежного простору нашої планети. Вихованці можуть брати участь у вирішенні глобальних проблем, які хвилюють молодь всіх континентів. Спортивна радіопеленгація, або «полювання на лисиць» - це теж цікавий вид радіоспорту, коли гуртківці шукають замасковані на місцевості радіопередавачі. Це самостійний вид спорту, де кожен учасник має приймати рішення самостійно, перебуваючи на дистанції в складних умовах.
Гуртківці разом зі своїми керівниками час від часу проводять виїзні заняття у польових умовах. Ось і в останні теплі осінні дні вихованці цих гуртків провели радіоекспедицію на річку Снов. Підлітки разом з керівниками гуртків спробували свої сили у роботі в польових умовах. Все розпочалося з розгортання дев’ятиметрової антени, встановлення та налаштування радіоапаратури. Адже робота на пересічній місцевості суттєво відрізняється від роботи в радіокласі. Встановити радіозв’язок на місцевості значно складніше, але й цікавіше. Та юні радисти впоралися з цим завданням. Було проведено кілька десятків радіозв’язків. Поки одні працювали в радіоефірі, інші займалися спортивною стрільбою з пневматичних рушниць на точність влучень.
Радіоаматор Володимир Миколайович Чичкан теж долучився до радіоекспедиції. Він допоміг дітям розкласти багаття та зварив смачну кашу, якою залюбки ласували всі учасники заходу.
Цей захід – один з перших у рамках реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Він нагадує частину військово-патріотичної гри «Зірниця», яка у свій час була дуже популярною, і зараз починає відроджуватися.

/Files/images/DSC05754.JPG/Files/images/DSC05756.JPG/Files/images/DSC05762.JPG/Files/images/DSC05792.JPG/Files/images/DSC05781.JPG/Files/images/DSC05784.JPG/Files/images/DSC05768.JPG/Files/images/DSC05775.JPG/Files/images/DSC05778.JPG/Files/images/DSC05794.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 242

Коментарi

Новини

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930